• Bubnovačka

  • Varovanie pre rodičov pred nebezpečnou skupinou na platforme WhatsApp

    Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT varuje rodičov na skupinu „Přidej co nejvíc lidí” na sociálnej sieti Whatsapp, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku. Skupina podľa spravodajstva z ČR sprístupňuje deťom pornografický obsah, explicitné videá vrážd a samovrážd.

    Skupina vyzýva svojich členov na ďalšie šírenie medzi kamarátmi a snaží sa ich vraj udržať aj vyhrážkami a opätovným pozývaním. Členom WhatsApp skupiny nie je možné sa stať vlastnou aktivitou, vždy musí prísť formou pozvánky od niekoho, kto sa už v tejto skupine nachádza.

    Odporúčania pre rodičov, zdroj a ďalšie informácie: https://www.sk-cert.sk/sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html?fbclid=IwAR3UVrbEFbw4yKVLWbZmoOnCzvKYCZgZci99SMSM6wgYsRblBLEgDzPSv78

  • Cvičme v rytme

    Nahánačka na rybára, cvičenie na uvoľnenie. 

  • Jesenné prázdniny

  • 21. október Medzinárodný deň jabĺk

    Žiaci v ŠKD sa dnes dozvedeli zaujímavé informácie o jabĺčku. Zistili, že je pre naše zdravie prospešné a taktiež, že nášmu telu dodáva množstvo vitamínov.

  • Dôležitý oznam

  • Deň zdravej výživy

    16. október: Svetový deň zdravej výživy

    Poznajú naše deti ovocie a zeleninu? Vyskúšali sme ich v krátkom praktickom kvíze. V skupinkách súťaživo pracovali a sem- tam potrebovali trochu poradiť. Zdravou odmenou bola ovocná kapsička plná vitamínov. Ďakujeme obchodnej sieti Tesco za spoluprácu.

  • Biológia v exteriéri

    Piataci, na hodine biológie, dostali do rúk zoznam listnatých stromov. Ich úlohou bolo nájsť tieto stromy v okolí školy. Ako dôkaz bolo prilepenie listov stromov do pracovného hárku.

    Bonusová úloha bola vytvoriť na základe zafarbenia listov farebnú mandalu.

    Piataci našli aj najväčší strom v Kružlovej - Lipu malolistú.

  • Európsky deň jazykov

    Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov /26.septembra 2023/, ktoré malo tento rok motto „Povedzte ÁNO jazykom!“ sme si aj my v našej škole pripomenuli tento deň.

    Zapojili sme sa do rôznych aktivít, naučili sme sa v rôznych jazykoch pozdraviť, určovali sme podľa obrázkov krajiny, skladali a rozkladali matriošky, vytvorili viacjazyčné slniečko a na záver sme súťažili vo vedomostnom kvíze.

  • Slávnostné otvorenie nového šk. roka2023/2024

    Máme za sebou školské prázdniny, pekné slnečné leto plné oddychu.

    Takže začíname nový školský rok v Základná Škola Kružlová 2023/2024.

    Vítame zvlášť našich prváčikov ako povedal poverený vedením Mgr. Marián Kovaľ.

    A pán starosta Dr. Gužo poprial všetkým veľa úspechov v novom školskom roku.

  • Oznam

  • Oznam

  • Výlet - Zborovský hrad

    Štvrtok, 22. jún 2023, bol výnimočný deň, pretože sme sa vybrali po stopách histórie aj my. Školským autobusom sme sa vyviezli na parkovisko, z ktorého sme sa pešo po bielo-žltej turistickej značke vybrali na krásny a legendami opradený Zborovský hrad. Jednu takú legendu “Serédy a 30 000 dukátov“ sme si aj vypočuli. Posedeli sme si v tieni, posilnili sa, a potom naše kroky smerovali do Bardejova i Bardejovských Kúpeľov. Tam sme si prezreli Kolonádu, pamätník Sisi, napili sa liečivej vody, ochutnali z oplátok, kúpili pár drobností. Domov sme sa vrátili s množstvom nových zážitkov aj s boľavými nohami.

  • Výlet

    Dňa 22. júna 2023 sme sa vybrali spolu s pani učiteľkami na školský výlet do nášho okresného mesta. Naše kroky smerovali najprv do Prírodného skanzenu vo Svidníku a potom sme navštívili Vojenské múzeum. Nazreli sme do starých chalúpok, urobili obhliadku starej školy i mlyna. Potom sme sa pešo presunuli do areálu Vojenského múzea. Tam na nás už čakal ujo sprievodca, ktorý nám porozprával o histórii. Domov sme išli unavení, s množstvom nových zážitkov.

  • Oznam

  • Stropkovský Romfest

    16. júna 2023 sa v neďalekom Stropkove konal Romfest. Zúčastnili sa ho naši žiaci, ktorí krásnym spevom a tancom prezentovali našu školu.

  • Pobyt v Nórsku

    V dňoch 1. - 6. júna sa slovenskí pedagógovia, spolu s pedagógmi zo Základnej školy Kružlová, zúčastnili študijného pobytu hlavnom meste Nórska – v Osle. Študijná návšteva bola súčasťou projektu „Inovatívne vzdelávanie učiteľov s cieľom zvýšiť ich interkultúrne kompetencie vo vzdelávacom procese rómskych žiakov" známeho pod sloganom Spolu s Rómami dosiahneme viac.“ 

    Pedagógovia M. Krištof, M. Džavoronková a J. Pichaničová v týchto dňoch diskutovali o inovatívnych prístupoch v zapojení sa do rozmanitosti, o problematike ľudských práv a demokratického občianstva. Spolu s lektormi E. Kasa a C. Rus z Európskeho Wergeland Centra (EWC), v rámci vzdelávacích tréningov, realizovali aktivity zamerané na rozvoj kompetencií. Témou týchto dní bola diskriminácia, predsudky spoločnosti voči inakosti a rezonovala problematika implementácie demokracie.

    Slovenskú delegáciu poctil svojou prítomnosťou aj mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky v Nórskom kráľovstve Roman Bužek.  

    Počas študijného pobytu účastníci absolvovali seminár v Centre 22. júla, ktorý bol pre všetkých zúčastnených najsilnejším zážitkom. Celé centrum bolo zriadené ako reakcia na tragické udalosti, ktoré sa odohrali v centre Osla a na ostrove Utøya dňa 22. júla 2011. Obyvatelia Nórska na tento tragický čin reagovali symbolicky, a to vytvorením červených ruží, ktoré odkazujú:
    ,,Ak jeden človek môže spôsobiť toľko zla, predstavte si, koľko lásky môžeme spolu vytvoriť.“

    Ďalším bodom programu bola návšteva Rómskeho centra. Nazreli sme na vzdelávanie rómskych žiakov, poskytovanie pomoci v edukačnom procese, ako aj na riešenia skvalitnenia výchovy a vzdelávania. Následne účastníci študijného pobytu navštívili obec Lôrenskog. Témou bolo rozsiahle rozprávanie o iniciatívach a postupoch, ktoré pomáhajú rómskej komunite, ako aj o praktikách budovania dôvery medzi rómskymi rodičmi a študentmi.    

    Záver patril otvorenému zhodnoteniu všetkých zúčastnených strán a sumarizácií získaných poznatkov a kompetencií v pedagogickej praxi. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým zástupcom z EWC, zvlášť L. L. Bronder, ktorá nás sprevádzala celým pobytom. Veľké poďakovanie patrí projektovému manažérovi J. Facunovi za jedinečnú príležitosť zúčastniť sa vzdelávania a študijného pobytu v meste Oslo.   

  • Deň matiek

    Dňa 11. júna 2023 sa v Kultúrnom dome v Kružlovej uskutočnilo vystúpenie žiakov materskej a základnej školy.

    Pri slove mama si každý predstaví svoju matku. Mama je tá, ktorá nás držala ako prvá v náručí, ktorá ako prvá pofúkala kolená, keď sme spadli a jej slová stále hrejú na duši. Takto znel slávnostný prejav, venovaný všetkým mamám, ženám, babičkám, ktorý predniesol pán starosta Adrián Gužo.

    Pre prítomné mamičky a babičky bol pripravený program, ktorý pripravili p. učiteľky Jana Bokšová a Katarína Rozdilská.

    Krásnym slovom, piesňou a tancom žiaci prvého, tretieho, štvrtého, ôsmeho a deviateho ročníka potešili nejedno ženské srdiečko, a tak spríjemnili celé popoludňajšie posedenie.

  • Deň mlieka

    Deň mlieka so žiakmi prvého ročníka a ich triednou p. uč. Rozdilskou. Prváci sa dozvedeli, že aj mlieko má svoj deň : Medzinárodný deň mlieka. Vedeli, že je veľmi zdravé, plné vitamínov a pre zdravie veľmi prospešné. Na záver si všetci symbolicky pripili mliečkom. Spoločnými silami vytvorili nástenku, ktorá im od dnešného dňa bude zdobiť triedu. Viac vo fotoalbume.

  • DEŇ ZEME

    DEŇ ZEME

    V Základnej škole Kružlová sme pri príležitosti Dňa Zeme ( 22.apríl ) upriamili pozornosť na našu planétu - Zem, ktorá je naším domovom, zdrojom potravy, čistej vody, vzduchu na dýchanie, energie, všetkého, čo potrebujeme k nášmu životu. Vieme však, že niektoré zdroje nie sú nevyčerpateľné a nie všetko je obnoviteľné, ak to raz zničíme.

    Preto sme nelenili ani my

    Starší žiaci sa pustili do veľkého upratovania okolia. Mladší žiaci vyzbierali niekoľko vriec odpadu v areáli školy. Stihli aj vymaľovať asfaltovú plochu pri škole rôznymi obrázkami.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Kružlová
    Kružlová 103
  • +421 911 0367007
    +421 054 7594287

Fotogaléria